CareTech AB förvärvas av Doro Group

2014-12-16

CareTech AB, marknadsledande inom digitala trygghetslösningar för äldre och funktionshindrade, meddelar idag att de förvärvas av Doro Group.

Doro, som är marknadsledande inom förenklad kommunikation för äldre, kommer tillsammans med CareTech att vara en kraftfull leverantör av produkter och tjänster för den seniora marknaden.

Doros starka position och långsiktiga investeringar inom mobiltelefoner för seniorer ger nya möjligheter och produkter som kan erbjudas till CareTechs kunder. Samtidigt kan CareTechs produkter och tjänster säljas i fler länder tack vare Doros internationella etablering.

”Vi vill växa inom Telecare-sektorn som har synergier med vår nuvarande kärnaffär inom mobiltelefoner för seniorer. Förvärvet av CareTech innebär att vi accelererar utvecklingen av vårt erbjudande inom Telecare. CareTechs integrering med Doro är ett därför ett avgörande steg för att bygga ett internationellt Telecare företag.” säger Jérôme Arnaud, Doros VD.

CareTechs VD, Ulf Lindsten tillägger: “Doros mobila Telecare-erbjudande med smartphones är en bra plattform för tilläggstjänster för CareTech. Utöver det ser vi möjligheten till en internationell etablering i snabbare takt med Doro som ägare.”

CareTech kommer att fungera som ett verksamhetsområde inom Doro Group.

För vidare information, kontakta:
Doros VD Jérôme Arnaud, +46 (0) 46 280 50 05 eller
CareTechs VD Ulf Lindsten +46 (0) 733117289

Om Doro
Doro AB är ett svenskt börsnoterat aktiebolag grundat 1974. De släppte sin banbrytande lättanvända mobiltelefon 2007 och är idag marknadsledande inom den kategorin. Doros produkter och lösningar finns tillgängliga i 30 länder över fem kontinenter. Det innefattar: mobiltelefoner, smarta enheter, applikationer och mjukvara, fasta telefoner, telecare och mobila hälsolösningar. Doro bryter barriärer för att möjliggöra tillägg av ny teknologi och har tilldelats ett flertal internationella priser för sin design och sina innovationer. Doros aktier är noterade på Nasdaq OMX Stockholm exchange, Nordic List, Small Companies. Omsättningen år 2013 var 1 142,5 miljoner 2013. www.doro.com

Om CareTech
CareTech är ett företag inom trygghetslarmsbranschen. Det är marknadsledande inom digitala trygghetslösningar och erbjuder kommuner kompletta, trygga och kvalitetssäkrade trygghetssystem för äldre och funktionshindrade. Deras smarta digitala produkter och tjänster ger brukare, personal och anhöriga stöd i de dagliga rutinerna så att god kvalitet, trygghet och effektivitet kan uppfyllas.
CareTech grundades i Kalix 1990 och har ca 100 anställda. Det är ett internationellt företag med kontor i Sverige, Storbritannien, Nederländerna och har ett helägt dotterbolag i Tyskland samt ett flertal samarbetspartners i Europa och Australien. www.caretech.se

Ulf Lindsten
VD CareTech AB


Pressrelease_CareTech_20141216_Sida_1Pressmeddelande (PDF) på svenska

Press release (PDF) in English