Matz Johansson ny nordisk försäljningschef för Doro Care

2018-03-28

Doros ledning har utsett Matz Johansson till ny nordisk försäljningschef för affärsområdet Doro Care med tillträde den 1 mars 2018.

Doro Care erbjuder kommuner en komplett kvalitetssäkrad digital larmkedja och trygghetssystem för äldre och funktionshindrade. Våra två larmcentraler i Sverige, Malmö och Kalix, har idag över 100 000 anslutna trygghetslarm och hanterar över 15 000 samtal per dag, vilket gör oss till Sveriges ledande larmcentral för digitala trygghetslarm.  I Sverige och Norge driver Doro Care totalt tre larmcentraler och samtliga är certifierade i informationssäkerhet, ISO 27001.

”Vi är glada över att kunnat rekrytera Matz Johansson som vår nya försäljningschef. Jag är övertygad om att Matz, med sin breda kunskap och erfarenhet, blir en stor tillgång för Doro Care i vår expansiva fas på den nordiska marknaden. Matz är en mycket kompetent ledare med värdefull erfarenhet från företag inom medicinteknik och eHälsa”, säger Annika Hübner, Director Care Nordic.

Matz Johansson har tidigare varit General Manager, VD och försäljningsdirektör på företag verksamma inom områdena medicinteknik och eHälsa. Han har en gedigen bakgrund från olika chefspositioner på Siemens Healthcare, Scanex Medical Systems, General Electric, Opus Dental och närmast från CompuGroup Medical.

”Jag känner stor entusiasm över att börja på Doro och ser med spänning fram emot att bidra till en stark position i Norden och att med kompetenta kollegor skapa intressanta tillväxtmöjligheter inom välfärdsteknologi”, säger Matz Johansson.