Doro utser Robert Puskaric till ny VD och Koncernchef

2016-12-16

Doros styrelse har utsett Robert Puskaric till ny verkställande direktör och koncernchef med placering vid bolagets huvudkontor i Lund och med tillträde den 1 februari 2017. Robert Puskaric kommer närmast från Ericsson.

”Jag är väldigt glad att vi har kunnat rekrytera en så internationellt erfaren och stark ledare till Doro. Roberts stora erfarenhet inom mobila plattformar, entreprenadtjänster, sakernas Internet (”Internet of Things”, IoT) och telekom kommer bli en stark tillgång för Doro. Jag är övertygad om att Robert kommer hjälpa oss att fortsätta bryta ny mark inom segmentet telekommunikation för äldre genom produktutveckling och integrering inom vårt produkt- och tjänsteutbud”, säger Johan Andsjö, tillförordnad styrelseordförande.

Robert Puskaric har 20 års internationell erfarenhet inom telekom, mobila plattformar, tjänstelösningar och sakernas Internet (”Internet of Things”). Robert har varit anställd på Ericsson sedan 1996 och där haft många olika ledande befattningar, såväl i Sverige som utomlands, i vilka han bland annat visat stor förmåga att bygga och utveckla nya strategier och verksamheter. Robert kommer nu senast från en roll som Senior Vice President på Ericsson med särskilt ansvar för speciella strategiska projekt. I den rollen har han bland annat utarbetat Ericssons strategi inom området sakernas Internet.

”Jag känner mig hedrad och entusiastisk över förtroendet att utses till ny VD för Doro. Doro har ett starkt varumärke och en stark position inom sitt segment. Genom sin djupa kunskap om målgruppens behov i kombination med kompetens och resurser inom såväl hårdvara som mjukvara och tjänster, ser jag goda förutsättningar för Doro att växa i den digitala transformation som just nu sker i samhället. Jag ser verkligen fram emot att träffa mina nya kollegor, kunder och samarbetspartners, säger Robert Puskaric.

Robert Puskaric är född 1969 i Ljungby och har en civilekonomexamen i företagsekonomi från Lunds universitet. Robert är bosatt i Lund. Jérôme Arnaud fortsätter som verkställande direktör och koncernchef till den 1 februari 2017.
Ytterligare information om den nya ledningsgruppen och utvecklingsplanerna kommer att lämnas i bokslutskommunikén för 2016, som presenteras 17 februari 2017.

Ladda ned pressmeddelandet