Lanseringar av prisbelönta Doro

2015-03-06

Doro har den här veckan deltagit på mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona. Företaget vann priset Global Mobile Award i kategorin “Best Mobile Device for Accessibility & Inclusion” samt lanserade två nya mobiltelefoner och en ny tjänst. Doro prisbelönad på 20:e Global Mobile Awards - Best Mobile Device for Accessibility & Inclusion

“Doro Liberto® 820 är en smartphone som är skapad med seniorers fysiska och känslomässiga behov i åtanke. Den levererar en fullständig och rik smartphone-upplevelse på ett förstående vis.

“Vi är mycket hedrade över att bli belönade med ett så prestigefyllt pris för vår hjälteprodukt Doro Liberto® 820”, säger Je?ro?me Arnaud, Doros VD och koncernchef.
”Våra varmaste gratulationer till alla vinnare i den 20:e Global Mobile Awards”, säger John Hoffman, VD i GSMA Ltd. “Årets vinnare är i gott sällskap med innovatörer, pionjärer och ledare inom det mobila området, som vunnit dessa eftertraktade priser de senaste två decennierna. Många tidigare vinnare har varit banbrytande i att förändra sättet på vilket världen kommunicerar”.

Utöver detta har Doro tillkännagivit följande lanseringar av produkter och tjänster:

Doro Liberto® 820 Mini – en mindre version av Doro Liberto® 820
Doro Liberto® 820 Mini finns nu tillgänglig och har redan listats hos flera telekomoperatörer.

Doro 820 Claria – en smartphone för blinda
Doro 820 Claria är en version av vår smartphone anpassad för blinda användare.
Den levereras med ett taktilt hölje som hjälper användaren att navigera på enheten. Produkten finns tillgänglig i juni.

Doro Connect & Care®
Doro Connect & Care® är en mobil tjänst för socialt nätverkande anpassad för det verkliga livet. Tjänsten syftar till att hjälpa människor att hålla kontakten med sina nära och kära. Tjänsten underlättar även tillgången till assistans, oavsett om det är i en nödsituation, som vid ett fall, eller för att få hjälp med vardagliga sysslor, som att t.ex. stänga ett fönster.

För familjemedlemmar är tjänsten oerhört lätt att använda, allt sköts via en app som finns tillgänglig för både Android och iOS smartphones. Via tjänsten kan familjemedlemmar skapa sina egna nätverk av människor som vill och kan hjälpa till.

Planerat lanseringsdatum är i juli 2015.

För mer information, vänligen kontakta:
Jérôme Arnaud, VD och koncernchef, +46 (0)46 280 50 05
Christian Lindholm, CFO, +46 (0) 46 280 50 06

Doro_20GlobalMobileAwards

 

 

 
Om Doro
Doro AB är ett svenskt börsnoterat företag grundat 1974 i Lund. År 2007 lanserade de sin andra enkla och användarvänliga mobiltelefon och är idag global marknadsledare inom denna kategori. Doros produkter och lösningar finns tillgängliga i över 30 länder på fem kontinenter och i utbudet ingår mobiltelefoner, applikationer och mjukvara, fast telefoni, telecare och lösningar inom mHealth. Företagets målsättning är att skapa förutsättningar för fler att anamma ny teknik och har genom åren tilldelats flera internationella priser och utmärkelser för både design och innovativ produktutveckling. 2014 omsatte Doro 1 277 Mkr (135 MEUR) och aktien är noterad på OMX Nasdaq Stockholm, Nordiska listan, Small-cap. www.doro.com