Synergier i Doro resulterar i nytt erbjudande av mobila trygghetslösningar

2017-02-27

Allt fler äldre väljer att bo kvar hemma längre och har därför ett behov av digitala och mobila trygghetslösningar som underlättar vardagen. Som marknadsledande inom mobiltjänster för seniorer erbjuder Doro ett produktsortiment som stärker och ökar målgruppens självständighet. Tillsammans skapar nu Doro och Doro Care mobila trygghetslösningar som uppmuntrar seniorer att fortsätta ha en trygg och aktivare livsstil.

Enligt studien ”Europas demografiska framtid” från Berlin-Institute kommer det snart att finnas fler 65-åringar än 20-åringar i Europa. År 2050 förväntas medianåldern hos Europas befolkning vara 48 år, i jämförelse med 38 år 2005. Den åldrande befolkningen innebär nya utmaningar både för individ och samhälle.

– Den förändrade åldersstrukturen i samhället ökar behovet av fler och nya trygghets- och omsorgslösningar. Doros omfattande erfarenhet och kunskap om seniorers behov och utmaningar innebär att vi kan utveckla produkter som möjliggör för seniorer att bo kvar hemma längre med möjlighet till större rörlighet och frihet men samtidigt med bibehållen trygghet, säger Robert Puskaric, VD på Doro Group.

Det gemensamt utvecklade sortimentet innehåller en rad produkter med specifikt anpassade och framtagna trygghetsfunktioner. Produkterna kan kopplas direkt till en larmcentral för bibehållen trygghet även utanför för hemmet. Funktioner som säkerhetstimer, ”Är du OK?”-meddelande och spårning bidrar till seniorers möjlighet till en aktivare livsstil. Flera av Doros mobiltelefoner är dessutom kompatibla med larmknappen Doro 3500. De speciellt framtagna trygghetsfunktionerna finns i flera av Doros produkter:

• Doro Secure® 628: En praktisk vikbar mobiltelefon med kamera, stor tydlig text, separerade knappar och extra högt ljud.
• Doro Secure® 580IP: En lättanvänd, robust och vattenavvisande (IP54-klassifierad) mobiltelefon med fyra snabbvalsknappar för uppringning med endast en knapptryckning, SMS-mottagning, extra högt ljud och HAC.
• Doro Alarm Application (DAA): En mobilapplikation som gör Doros smartphones, exempelvis Doro Liberto® 825 och Doro 8030, kompatibla med larmcentraler.
• Doro Secure® 480: En trygghetsklocka som även fungerar som en mobiltelefon med sofistikerade spårnings- och kommunikationsfunktioner för att öka användarens säkerhet. Om användaren är i nöd eller behöver hjälp kan han eller hon sätta igång ett larm. Klockan är ett stöd för seniorer som vill fortsätta vara aktiva eller som lider av demenssjukdomar.

8030_3500_SE

Det nya sortimentet av mobila trygghetslösningar stärker målgruppens möjlighet till rörlighet, till exempel att gå till affären eller besöka en vän. Ett traditionellt trygghetslarm är begränsat till att fungera i det egna hemmet. Med ett mobilt trygghetslarm är det möjligt att leva ett mer aktivt och självständigt liv.

– Att röra på sig och motionera för att må bra är viktigt även för äldre. Det är påvisat att en halvtimmas daglig fysisk aktivitet har stor effekt på välbefinnandet, både fysiskt och psykiskt. Vår vision är att stärka seniorers val att leva ett aktivare men samtidigt tryggt liv med hjälp av våra lösningar och produkter. Det är en del av vårt Doro DNA, säger Camilla Nilsson, Sr Marketing Manager, Doro Care.

Under MWC i Barcelona, 27 februari-2 mars, finns Doro Cares sortiment i Doros monter (nr.7A81) i hall 7.

Om Doro
Doro AB utvecklar telekomprodukter och tjänster för seniorer så att de kan leva ett fullt och rikt liv: att göra saker de vill lättare och möjliggöra de saker de aldrig trodde att de skulle göra. Som global marknadsledare i sin kategori – telekom för seniorer – erbjuder Doro lättanvända mobiltelefoner och smartphones, mobila applikationer och fast telefoni med högt och klart ljud. Doro Care erbjuder trygghets- och telekomtjänster för äldre och funktionshindrade personer för en trygg och självständig tillvaro i det egna hemmet. Doro AB är ett svenskt publikt bolag och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Nordiska listan, Small Cap. 2016 uppgick nettoomsättningen till 1 959 miljoner kronor (205 miljoner euro). Besök Doro på www.doro.se eller www.facebook.com/dorosverige