Vitalis 21-23:e maj, Svenska mässan i Göteborg

2019-05-07

Träffa oss på Vitalis! Vi finns i paviljongen Smarta Hem och Boende. Vi ser framemot att träffa dig och berätta om senaste nytt från oss.

Vitalis är full med intressanta utställare och föreläsare. Förbered dig genom att gå igenom konferensprogrammet i förväg.

Vi vill gärna speciellt tipsa om våra föreläsningar;

Seniorer är positiva till ny teknik! Hur smart teknik kan bidra till ökad trygghet hos seniorer och anhöriga

Tisdag 14:00-14:15, scenen för Smarta hem och boende

Onsdag 10:40-11:55, scenen för Smarta hem och boende

På Doro är vårt mål att hjälpa seniorer leva ett bättre och mer innehållsrikt liv. Vi vill göra ålderns höst till ett självständigt, stärkande och innehållsrikt livsskede. Att åldras innebär stora utmaningar för individen, anhöriga och samhället.

De demografiska förändringar gör att hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar när det gäller vård och omsorg för den ökande andelen äldre. Vi är övertygade om att tekniken har en viktig roll för att lösa denna problematik. För att få ökad förståelse om hur vi kan vara en del av lösningen har vi undersökt seniorers inställning till och användning av ny teknik och nya smarta vårdlösningar.

Välkommen att lyssna på våra insikter och erbjudande!

Individen i fokus vid implementering av digital teknik i Nyköping

Torsdag 11:00-12:00, lokal A7

Nyköping strävar efter att alltid ha fokus på individen vid implementering av digital teknik. Digital teknik kan skapa otroliga vinster för såväl användaren, anhöriga och personal. Lyssna på Nyköpings erfarenheter med införandet av tillsynskameror och GPS-larm. Hösten 2017 startade man dessutom upp en renodlad larmpatrull som rycker ut på de larm som kommer från kunder som har trygghetslarm i sitt eget hem. Detta gör att hemtjänstpersonalen kan fokusera på med sitt dagliga arbete med fasta besök och larmpatrullen tar hand om merparten av larmen. 2017 belönades man med Nyköpings innovationspris för sitt arbete.

Fokusera på kvalitén för användaren och ta fram nya idéer till digitala lösningar. Glöm inte att informera aktuella verksamheter tidigt i processen. Lyssna på verksamhetens erfarenheter och föreslå lösningar i kombination med att föreslå ny teknik. Ingenting är omöjligt – våga tänka utanför boxen.

I Nyköping samarbetar man också i gemensamma lokaler på brandstationen vilket ger många vinster för kommuninnevånarna.